sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Pääsiäismielellä

Tein kaksi huovutettua munaa lisää, toiseen tuli suuri keltainen kukka ja toiseen tulppaani.


Ja sitten oli tehtävä tuolle tipulle tyttöystävä, koska se oli niin yksinäinen. =)


Vääntelin kreppipaperista ja rautalangasta hiukan kukkia myös pääsiäiskoristeeksi.




Ja sitten olen väsännyt tälläsiä perinteisiä massapallotipuja, jotka liimasin pääsiäismunakennoihin vihreän silkkipaperin päälle. Ylimmäisessä on vihreä muna, joka on pääsiäismunan yllätyskotelo, päällystin sen liimaamalla silkkipaperia sen pintaan.





Sitte on pääsiäisoksa, siinä roikkuvat munat ovat myös pääsiäismunakoteloita, jotka olen päällystänyt lautasliinatekniikalla ja kiinnitin niihin narut.




Ja tässä kaksi paperimassanoitaa, jotka olen pitkän ajan kanssa tehnyt. Toinen muutti tänään äitin ja iskän luo. Hampaat on tehty ohran jyvistä, harmi kun on sekavia kuvia, ettei näe kunnolla. Tarttis hankkia parempi kamera varmaan. Tässä alla lisää kuvia niistä.






Mitäpä muuta mulle, hirvipipoa olen aloittanut ja iskän paidasta on jo takakappale valmiina. Kovasti syyhyää sormet tekemään kaikkea uutta. Noita paperimassanukkeja mulla on vielä keskenkin jonkun verran. Huomenna olen vielä vapaalla ja tarttee kattoa mitä saan aikaan. Ainakin kukan taimet täytyy kouluttaa, kunhan saan multaa vaan haettua. Iloista pääsiäisen aikaa, kirjoittelen taas pian kun saan jotain aikaan.











keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Keväthommia ja neulenäperryksiä

Ensin vähän kuvia Yhtenä päivänä menin hangelle tekemään pari lumienkeliä, niitä olen viimeksi tehnyt lapsena. Paksu hanki oikein houkutteli. =) Ihanaa löytää lapsi itsestään aina välillä.
Tässä palmikkopaita jonka sain viime viikolla valmiiksi, ohje löytyy Novitan kevät 2010 lehdestä, lanka on Novitan Puro Batikia. Olen tullut justiin saunasta ja siksi olen noin punainen ja tukkakin repsottaa miten sattuu, mutta mitäpä tuosta, paidasta ei olisi saanut hyvää kuvaa mallinukkeni päällä, joten tämän pitää nyt kelvata. =) Palmikkopaita ei olluut kovinkaan vaikea, vaikka alkuun niin ajattelin, sitä oli todella miellyttävää tehdä. Ja lanka on aivan ihanan pehmeää. Käsiparkani joutuvat nyt opettelemaan uudelleen karkean villalangan neulomiseen.





Sitten ostin itselleni ison neulahuovutuspaketin, tämmöisiä huovuttelin pääsiäiskoristukseksi. Kummankin sisällä on styrox-muna. Tipun tein ensin ilman lakkia, mutta herra ehdotti, että sille sopisi lippalakki, ja niin sitten toteutin sen, siitä tuli todella söpö. =)
Ja mitäs muuta mulla mielessä. Eilen alkoivat suurimmat keväthommat, kylvin paljon kukkien siemeniä ruukkuihin, koulin paprikantaimet, istutin muutaman kukkamukulan ja tänään pitäs kylvää tuoksuherneet, jotka liotin yön yli. Sitten olen maalaillut vesiväreillä niitä paperimassanukkeja, joita aiemmin tässä tein, huomenna tarviis tehdä niille vartalot sukkahousuista ja etsiä kankaita jotka sopisivat vaatteiksi. Teen ainakin pari noita-akkaa niistä pääsiäiseksi ja sitten yhden peikon. Täytyis käyttää loppukin massa pois ennen kuin se kuivahtaa, mutta ekaks tarvii saada valmiiksi entiset. Eilen illalla aloitin neulomaan iskälle 60-vuotislahjaksi villapaitaa, johon olen suunnitellut itse hirviaiheisen kirjoneulekuvion yläosaan. Sitten pitäis myös tehdä hänelle samalla hirvikuviolla hiukan erinlainen metsästyspipo, tietenkin oranssilla pohjalla. Itselleni neulon kahtakin villatakkia, niitä teen aina pikkuhiljaa, kun niillä ei ole mikään kiire. Viime viikolla tuli uusi neulelehti ja on ihan hirveä hinku tehdä siitäkin vaikka mitä, mutta täytyy nyt vähän toppuutella itseään, ettei ota liikaa hommaa kerralla. Ostin alennuksesta viime viikolla sitä Novitan Flip Flop lankaa, joka on tehty palautuspulloista ja se odottaa myös tekijäänsä. Lankoja kyllä piisaa kaapissa =) Ja sitten on ne mun kangaspuut, niiden kanssa olen touhunnut viime viikolla todella kauan ja nyt ne alkavat olla lähes valmiit kutomiseen. Sitten vaan paukuttamaan niillä mattoa. =) Oliskin jo aika saada kuteet pois varastoa täyttämästä, kun meidän herralla menee niihin pussukoihin jo hermo, kun ei sieltä löydä mitään niiden joukosta kuulemma. Odottelen kovasti jo kesälomaa, jotta saa rauhassa tehdä kaikkea kivaa. =) Mukavaa kevättä.

torstai 4. maaliskuuta 2010

Kesä mielellä, tässä vähän puutarhakuvia kaikkien käsitöiden keskelle.




Heippa hei! Aloin tossa kesää odotella ja tulivat kovasti puutarhatyöt mieleen, kaivoin muistitikultani jotain kuvia viimekiesältä, näihinkin liittyy osittain itse tekeminen, joten aivan ei olla käsitöistä kaukana. Kolme yllä olevaa kuvaa ovat kukkalaatikosta, jonka meidän herra ihanasti väsäsi minulle viime kesänä, vähän laudanpätkiä ja petsilakkaa, niin ihan käypä laatikko tuli, siihen pääsivät kaksi kärhöä, sekä petuniat. Sijoitin sen saunan kuistille, koska siihen sai kärhöille hyvän säleikön, joka tehtiin raudoitusverkosta. Kuvassa sitä ei harmi vaan näy.



Tässä on kivistä kokoamani kasa keskellä isoa kukkamaata, pieni nukkuva enkeli pääsi siihen koristeeksi.








Ja sitten tulee meidän kasvihuone. Sain rungon ja rullan muovia sedältäni, kun he muuttivat omakotitalosta pienempään, kasvihuone olisi muuten joutunut kaatopaikalle =/ Ja taas sain pelastettua jotakin. Herran mielestä kasvihuone on ruma, mutta rumuus ei haittaa, kun se vaan toimii, se on kaikenlisäksi piilossa vajan takana. Viime kesänä muovitin sen ja vaihdoin alapuut, jotka olivat jo aika lahonneet, lisäksi vahvistin ovea. Tulevana kesänä tulee luultavasti eteen oven puuosien uusiminen. Mutta kuitenkin, siellä kasvoivat hyvin tomaatit, paprikat yms.


Tässä tuki, jonka olen väsännyt pajuista viime keväänä kiinankärhölleni. Viime kesän se riitti, mutta ensi kesäksi täytyy saada jo isompi tuki, koska tämä kärhä kasvaa hurjan paljon.

Ja sitten iki-ihana Japanin ruusukvitteni täydessä kukassa, se oli todella upea näky. =)
Tulisipa vaan jo kesä =)







keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Roskien kerääjä

Heippa. Herraseni repii tukkaansa kun minä sen kun säästän talon kaikki roskat. =) Nyt kun alkoi tämä taimien istutus, säästelen jugurttipurkkeja ja viinirypälerasioita yms. Sitten tietenkin on kahvipussit, joita nyt on jo tullut kerättyä aikoja. Ja kun innostuin mehutölkkilompakoista, alkoivat nekin jäädä säästöön, ja tietty pilttipurkit, pringlespurkit ja kaikki pahvirasiat yms. Ei oikeen mene miehelle perille tämä kierrätyksen idea. Koko ajan keksin uutta materiaalia ja toinen ei oikeen tajuu... Ja mikäs siinä, oikeestaan ilmasta materiaaliahan se on, halvemmaksi tulee, kuin askarteluliikken tavarat. Sitä nyt kovasti olen yrittänyt tolkuttaa. Mutta eipä tässä mitään, kuin inspiroivaa jatkoa. =)

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Täällä taas

Tässä on taas vähän valmistuneita juttuja. Olen ollu niin kauheen kiireinen, että en oo ehtiny kirjoitella. Alla on villalegginsit, lanka on novitan nallelankaa. Sitten hiukan sovelsin pääkallopaidan, siitä tuli varoitusmerkkipaita. =) Langat ovat seitsemää veljestä. Ohje oli edellisessä Novita-lehdessä tuohon peruspaitaan, siinä oli joku huovutusjuttu tai joku, missä se oli.

Sitten onsitruunapipo. =) Sininen kukka on tehty uudella pitsikukkalaitteella. Musta tosta tuli jotenkin symppis.



Ja tässä pari kuvaa mehutölkkilompakoista, joiden ohje oli virolaisessa käsityölehdessä. Olen niitä varten säästellyt enemmänkin tölkkejä, jos kerkiin tekee taas tässä joku päivä.




Mitäs muuta mulle kuuluu... odotan kevättä, tänään ostelin jo siemeniä kaupoista, odotan että pääsee puutarhahommiin. Istutin tomaatit, paprikat ja chilin tänään. Sitten oon tässä tehnyt mm. paperimassasta nukkeja, ne ovat vielä kesken. Sitten on edelleen se palmikkoneule, jota teen aina pikkuhiljaa, kun on sellainen olo, että siihen jaksaa keskittyä. Ja sitten aloitin toisen villatakin teon. Olen kovasti kutoessa yrittänyt lukea samalla, mutta joutuu kirjaan tekemään monta viritystä, että sivut pysyy paikallaan. =) Mulla on kauheesti taas ideoita ja oon ostanut lankoja ja kankaita ja kaikkea materiaalia. Kumpa vaan olis enemmän vapaa-aikaa, kun tuntuu, että asuu töissä... Mutta hei, mukavaa kevään odotusta kaikille! Kuuluupi taas. =)